Informatie over zonne-energie

Hoe werkt zonne-energie?

Zonne-energie is energie van de zon in de vorm van warmte en licht. Deze energie, samen met secundaire vormen zoals windenergie, waterkracht en biomassa vormt meer dan 99,9% van alle hernieuwbare energie op Aarde.

De zon is een ster die zich gemiddeld op 150 miljoen kilometer afstand van de aarde bevindt. De energie die de zon uitstraalt ontstaat door kernfusie. De atmosfeer en de magnetosfeer (het magnetisch veld van de aarde) beschermen het leven op aarde tegen het grootste deel van de schadelijke straling die de zon naast licht en warmte eveneens uitstraalt. De hoeveelheid energie die de aarde bereikt, is ca. 9000 maal groter dan de energiebehoefte van alle 7 miljard aardbewoners samen. De energie bereikt de aarde als licht en warmtestraling, een mengsel van elektromagnetische straling van verschillende golflengten, voor 99% liggend tussen 300 en 3000 nm. (De golflengten van zichtbaar licht vallen tussen 390 en 780 nm).

Met zonne-energie wordt tegenwoordig meestal bedoeld de energie die mensen zelf met hun technologie opwekken direct vanuit van zonnestraling. De meest gebruikte toepassing is door middel van zonnepanelen met fotovoltaïsche cellen (ook wel PV-cellen genoemd). Die zetten het licht direct om in elektriciteit: zonnestroom.

Bron: Wikipedia

Zonnepanelen voor particulieren

"van Heumen Solar" heeft jarenlange ervaring op de particuliere markt. Vanuit onze vestiging in Veghel adviseren, leveren en installeren wij hoogwaardige zonne-energiesystemen in heel Nederland en België. Wij adviseren u kosteloos aan huis, zodat wij uw wensen en de mogelijkheden rondom uw woonsituatie goed in beeld kunnen brengen. Vervolgens ontvangt u van ons een vrijblijvende offerte, die zeker scherp geprijsd is.

Meer over zonnepanelen voor particulieren

Wij zijn aangesloten bij:

Uneto Vni

Wilt u terug gebeld worden?

Adres

Onderdeel van RETAM service groep
Marshallstraat 18k
5705 CN Helmond

Contact

  0413 - 74 40 83
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zonne-energie voor U!