Informatie over zonne-energie

Zonnepanelen

Een zonnepaneel of fotovoltaïsch paneel, kortweg PV-paneel is een paneel dat zonne-energie omzet in elektriciteit. Hiertoe wordt een groot aantal fotovoltaïsche cellen op een paneel gemonteerd. De zonne-energie die zo wordt opgevangen is een vorm van duurzame energie.

Bij panelen zijn er 3 verschillende soorten: Mono en Poly kristallijn en Dunne film.

Mono kristallijne panelen hebben een hoger rendement (±17%) dan Poly. De kosten voor het productieproces zijn duurder. Mono kristallijne cellen zijn donkerder van kleur in vergelijking tot de poly kristallijne cellen. Goed te herkennen aan de ruitjes tussen de cellen.

Poly kristallijne panelen zijn te herkennen aan hun blauwe vierkante cellen. Ze zijn minder gevoelig voor schaduw, vanwege de meerdere kristallen in één cel. Ondanks hun iets lager rendement (±15%) hebben ze wel iets meer opbrengst bij bewolkt weer in tegenstelling tot de mono kristallijne cellen die weer meer rendement hebben bij helder weer.

Dunne Film panelen is de nieuwste technologie. Deze panelen hebben een hogere lichtgevoeligheid en zijn minder gevoelig voor temperatuurverschillen. Daardoor halen ze gemiddeld tot 10% meer rendement. Daarnaast kunnen niet alle dunne film panelen op elke omvormer worden aangesloten, waardoor de keuze wordt beperkt.

Dan hebben we tevens een mogelijkheid voor All black. Dat houdt in dat de aluminium omlijsting van het paneel zwart is, waardoor het minder opvalt op een zwart dak. Indien u voor all Black panelen kiest, prefereren wij mono kristallijne panelen, omdat deze egaler zwart zijn en minder opvallend (lees: blauw) dan de poly all black. Gelieve wel rekening te houden met het feit dat warmte een negatieve rol speelt bij kristallijne zonnepanelen.

De beste keus hierin is natuurlijk afhankelijk van uw vraag en wensen. Wij adviseren u hier graag in!

Canadian Solar
Chinaland
Solarfrontier
Trina

Zakelijk gebruik van zonne-energie

Onze kwaliteit, onze uitmuntende service en het feit dat wij onze relaties het complete pakket van subsidieaanvraag tot realisatie kunnen bieden, alsmede het aanmelden bij de betreffende instanties, maakt ons tot een veelgevraagd partner in zonnetechnologie. Graag bieden wij u ook dit succesvolle concept aan.

Meer over zonnepanelen voor de zaak

Wij zijn aangesloten bij:

Uneto Vni

Wilt u terug gebeld worden?

Adres

Onderdeel van RETAM service groep
Marshallstraat 18k
5705 CN Helmond

Contact

  0413 - 74 40 83
  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Zonne-energie voor U!